Pindasaus met gember

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Pindasaus met gember

    Pindasaus met gember

    Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

1 sjalot
1 teen knoflook
50 g verse gember
1 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
200 ml kokosmelk
5 el ketjap manis
250 g ongezouten pinda's
1 limoen
200 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

-Snipper de sjalot. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.
-Voeg de gedroogde chilivlokken, de kokosmelk en de ketjap manis toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Doe de ongezouten pinda's in een hoge beker en maal met een staafmixer tot een pasta. Pers de helft van de limoen uit. Roer de pindapasta, het limoensap en het water door het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min.
-Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

t

Bron

AH

Serveertip


Lekker bij kipsaté en vega spiesen.

-Je kunt de pindasaus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten