Pindasaus met gember
- Belgisch, Saus/dressing
- 10-20 min.
Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 sjalot
1 teen knoflook
50 g verse gember
1 el zonnebloemolie
1 tl chilivlokken
200 ml kokosmelk
5 el ketjap manis
250 g ongezouten pinda's
1 limoen
200 ml water
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
-Snipper de sjalot. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.
-Voeg de gedroogde chilivlokken, de kokosmelk en de ketjap manis toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Doe de ongezouten pinda's in een hoge beker en maal met een staafmixer tot een pasta. Pers de helft van de limoen uit. Roer de pindapasta, het limoensap en het water door het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min.
-Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.
t
Bron
AH
Serveertip
Lekker bij kipsaté en vega spiesen.
-Je kunt de pindasaus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.