Spicy knoflookgarnalen van de bbq

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Spicy knoflookgarnalen van de bbq

    Spicy knoflookgarnalen van de bbq

    Spicy knoflookgarnalen van de bbq

De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal
2 tenen knoflook
1 citroen
80 g ongezouten roomboter
1 el arachideolie
½ tl chilivlokken
een beetje verse platte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gietijzeren pan
bbq

Bereidingswijze

-Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.
-Zet de gietijzeren pan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3­ tot 5 min. gaar.
-Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn. Pers 1 citroenhelft (per 4 personen) uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft (per 4 personen).

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten