Spicy knoflookgarnalen van de bbq
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-04-2021
De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.
Ingrediënten 4 personen
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal2 tenen knoflook
1 citroen
80 g ongezouten roomboter
1 el arachideolie
½ tl chilivlokken
een beetje verse platte peterselie
Benodigdheden
gietijzeren panbbq
Bereidingswijze
-Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.
-Zet de gietijzeren pan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3 tot 5 min. gaar.
-Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn. Pers 1 citroenhelft (per 4 personen) uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft (per 4 personen).
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties