1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Roemeense roomkip (Ciulama de pui)

Roemeense roomkip (Ciulama de pui)

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g kip (welk deel u maar wilt, maar meestal borst)
200 g in plakjes gesneden verse champignons (of meer als u ze graag lekker vindt )
50 g boter
1 eetlepel bloem
2 eetlepels van zure room
2 eidooiers
1 kleine wortel
1 kleine ui
1 bosje peterselie



Roemeense roomkip (Ciulama de pui)
Roemeense roomkip  (Ciulama de pui)

Ciulama zou afkomstig zijn van een Turks gerecht, en de Turken hebben inderdaad een gerecht met dezelfde naam, hoewel het weinig lijkt op het Roemeense gerecht. Ciulamaverwijst zelf naar de dikke witte saus waaraan veel ingrediënten kunnen worden toegevoegd: kip, duif, kalfsvlees, slachtafval of gewoon champignons. Dit recept is voor kip ' ciulama ' met toegevoegde champignons, maar het wordt vrij vaak gekookt zonder de paddenstoel, dus laat ze weg als je geen fan bent. 

Het wordt traditioneel geserveerd met 'mamaliga' (Roemeense polenta) en hete pepers (gebeitst of vers) en rijkelijk bestrooid met peterselie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de kip in kleine stukjes en breng ze aan de kook in net genoeg licht gezouten koud water om ze te bedekken.
2. Schep, nadat het kookt, het schuim weg dat op het wateroppervlak verschijnt en voeg dan de wortel en de ui toe (om de bouillon op smaak te brengen) en laat zachtjes koken. Als de kip gekookt is, zal hij gemakkelijk uit elkaar vallen of loskomen van het bot als je dijen gebruikt.
3. Snijd intussen de peterselie fijn.
4. Smelt in een aparte pan de boter voorzichtig en roer de bloem erdoor, zorg ervoor dat het niet aanbrandt, tot je een pasta krijgt. Spat een beetje van de vloeistof waar de kip in kookt in en meng goed tot je een consistentie krijgt, zoiets als dubbele room - zonder klontjes natuurlijk (als het klonterig is, haal het dan door een zeef).
5. Meng de twee eidooiers door de twee eetlepels zure room en voeg dit toe aan de saus, die op een laag vuur moet staan €€om te voorkomen dat het schift
6. Fruit de champignons een minuut of twee in boter.
7. Voeg de stukjes kip toe (zonder been bij gebruik van de dijen) en de champignons en kook nog 2-3 minuten zonder te koken, onder voortdurend roeren.
8. Breng op smaak met zout en versgemalen peper, een flinke snuf gehakte peterselie en serveer gloeiend heet.

Pofta buna!

Bron

Romfoody



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top