Plesjkavica
- Balkan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr rundergehakt1 ui
1 ei
1 sneetje brood zonder korstjes
3 à 4 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl vegeta
Bereidingswijze
Snij de ui fijn en bak deze goudbruin en laat het daarna afkoelen.
Verwijder de korstjes van het brood en laat de boterham weken in een schaaltje melk.
Doe het gehakt in een schaal en doe daar de afgekoelde uitjes, fijngehakte knoflook, ei en kruiden bij.
Pluk het brood in hele kleine stukjes en voeg dit ook bij het gehakt,
Kneed het gehakt goed door elkaar en maak hier de burgers van.
Bak of grill de burgers gaar.
Bron
Ajvar
Serveertip
Lekker met ajvar en dunne ringetjes ui.
Ook lekker wanneer je ze vult met feta kaas