1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Plesjkavica

Plesjkavica

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundergehakt
1 ui
1 ei
1 sneetje brood zonder korstjes
3 à 4 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl vegeta



Plesjkavica
Plesjkavica

Lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui fijn en bak deze goudbruin en laat het daarna afkoelen.
Verwijder de korstjes van het brood en laat de boterham weken in een schaaltje melk.
Doe het gehakt in een schaal en doe daar de afgekoelde uitjes, fijngehakte knoflook, ei en kruiden bij.
Pluk het brood in hele kleine stukjes en voeg dit ook bij het gehakt,
Kneed het gehakt goed door elkaar en maak hier de burgers van.
Bak of grill de burgers gaar.

Serveertip

Lekker met ajvar en dunne ringetjes ui.
Ook lekker wanneer je ze vult met feta kaas

Bron

Ajvar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top