1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gembermocktail met een druivensaté

Gembermocktail met een druivensaté

  • Belgisch, Niet-alcoholische dranken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2021

Ingrediënten 4 personen


Voor de druivensatés:
1 tros pitloze druiven
Voor de gemberinfusie:
100 gr gember
water

Voor de gembermocktail:
8 el gemberinfusie
2 citroenen, het sap
2 el honing
1 l bruiswater
munt


Verder heb je nodig


Mixer/blender
zeefje


Gembermocktail met een druivensaté
Gembermocktail met een druivensaté

Super lekker en mooi gepresenteerd aperitief zonder alcohol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de druivensatés:
-Prik de druiven op houten stokjes en leg ze enkele uren in de diepvries.

Maak de gemberinfusie:
-Snijd de gember in stukjes en doe ze in een blender.
-Zet ze onder met water en mix glad in de blender.
-Giet de infusie nu door een zeefje en druk al het sap eruit.

Maak de mocktail:

-Doe 8 eetlepels van de gemberinfusie in een kan (de rest kan je een week lang bewaren in de koelkast) en leng aan met een liter bruiswater en het sap van twee citroenen. Zoet het geheel nog met twee eetlepels honing.

SERVEREN:

Giet de mocktail in leuke glaasjes. Werk ze af met de druivensatés en een blaadje munt.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top