Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

    Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

    Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

Heerlijke pannenkoeken met gekarameliseerde peer 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
Voor de gekarameliseerde peer:
2 peren
4 el ahornsiroop
0,5 citroen, het sap
0,5 vanillestokje
1 handje walnoten

Voor de ricottapannenkoeken:
200 gr ricotta
100 gr zelfrijzende bloem
2 eieren
200 ml melk
2 el arachideolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de peren in de lengte en schraap er het klokhuis uit. Leg ze in een ovenschaaltje, bedruppel met 2 eetlepels ahornsiroop en wat citroensap. Schraap het merg uit het vanillestokje en schraap het merg op de peren. Laat de peren zo'n 20 tot 25 minuten karameliseren in de oven.

Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag. Bak de ricottapannenkoeken in een pan met arachideolie. Hak de walnoten grof.

Serveer de pannenkoeken met de gekarameliseerde peren en werk af met de walnoten en wat ahornsiroop.

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten