Appelricotta met pistachenoten en honing

  • Belgisch, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Appelricotta met pistachenoten en honing

    Appelricotta met pistachenoten en honing

    Appelricotta met pistachenoten en honing

Ook lekker als tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
1 appel
extra vierge olijfolie
1 snuifje kaneel
1 à 2 el (biologische) ricotta
enkele pistachenoten
honing
verse munt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in schijfjes. De schil mag er dus aan blijven – lekker veel vitamientjes daar!

-Doe wat olijfolie in een pan en leg de schijfjes appel erin. Schik ze liefst naast elkaar – mogelijks moet je dan twee pannen gebruiken voor de volledige appel.
-Wanneer het vuur warm is, zet je het wat lager, zodat de olie niet te heet wordt. Laat de appeltjes even garen, draai ze om en gaar verder. Doe er, wanneer ze zo goed als klaar zijn, wat kaneel over.

-Dresseer de appeltjes op een bord in de vorm van een bloemetje.
-Schraap met een soeplepel een strookje ricotta af. Dresseer het over je appelbloem.
-Doe er enkele pistachenoten over.
- Voeg een beetje honing toe.
-En werk eventueel af met munt. Smakelijk!

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten