Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijke snel klaar maaltijdsoep uit de wok. Zorg ervoor dat alles gesneden klaar staat, dan zit je in no time aan tafel. We hebben ervan gesmuld. Omdat dit toch een lichtere maaltijdsoep is , hebben we er een lekker knapperig broodje naast gegeten.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gram kipfilet in dunne plakjes gesneden1 ui gepeld in kwart ringen
1 dunne prei gespoeld in halve ringen
1 teen knoflook gesnipperd
2 cm gember geschild en geraspt
¼ rode paprika in dunne reepjes
¼ gele paprika in dunne reepjes
1 rode peper gesnipperd deels met wat zaadjes
1 winterpeen geschild en in dunne halve maantjes en circa 6 minuten geblancheerd.
75 gram taugé heet overspoeld en uitgelekt
30 gram glas noodels
3 kippenbouillonblokken met minder zout
1 ½ liter water
optie 2 blaadjes Shanghai paksoi in reepjes
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 el sesam olie
chilipoeder naar smaak
peper en zout uit de molen
Benodigdheden
Snijplank, mes, wok en soeppanBereidingswijze
Start met het blancheren van de halve maan stukjes winterpeen. Giet af en vang het kookvocht op en voegwater toe tot 1 ½ liter en laat er de bouillonblokken in oplossen.
Houd de bouillon warm .
Bestrooi de kip plakjes met peper, zout en een snufje chilipoeder. Verhit de wok goed heet en voeg de 2 oliën toe. Bak de plakjes kip in enkele minuten lekker bruin. Voeg dan peen, paprika, ui, prei , rode peper, knoflook en de gember toe en wok enkele minuten mee.
Breng alles over in de pan met de bouillon en breng de soep op smaak met de soja. ( proef en voeg zo nodig nog wat soja en chilipoeder toe. Dan op het laatst de taugé en de glas noodels toe( gekookt volgens de beschrijving op de verpakking) Voeg reepjes paksoi toe , laat 1 minuutje doorkoken en serveer heet in voorverwarmde kommen.
Serveertip
Het lekkerste als alle groente nog een lichte bite hebben.