1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kippensoep
  6. Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....

Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 ui gepeld in kwart ringen
1 dunne prei gespoeld in halve ringen
1 teen knoflook gesnipperd
2 cm gember geschild en geraspt
¼ rode paprika in dunne reepjes
¼ gele paprika in dunne reepjes
1 rode peper gesnipperd deels met wat zaadjes
1 winterpeen geschild en in dunne halve maantjes en circa 6 minuten geblancheerd.
75 gram taugé heet overspoeld en uitgelekt
30 gram glas noodels
3 kippenbouillonblokken met minder zout
1 ½ liter water
optie 2 blaadjes Shanghai paksoi in reepjes

2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 el sesam olie
chilipoeder naar smaak
peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok en soeppan


Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....

Heerlijke snel klaar maaltijdsoep uit de wok. Zorg ervoor dat alles gesneden klaar staat, dan zit je in no time aan tafel. We hebben ervan gesmuld. Omdat dit toch een lichtere maaltijdsoep is , hebben we er een lekker knapperig broodje naast gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met het blancheren van de halve maan stukjes winterpeen. Giet af en vang het kookvocht op en voegwater toe tot 1 ½ liter en laat er de bouillonblokken in oplossen.

Houd de bouillon warm .

Bestrooi de kip plakjes met peper, zout en een snufje chilipoeder. Verhit de wok goed heet en voeg de 2 oliën toe. Bak de plakjes kip in enkele minuten lekker bruin. Voeg dan peen, paprika, ui, prei , rode peper, knoflook en de gember toe en wok enkele minuten mee.

Breng alles over in de pan met de bouillon en breng de soep op smaak met de soja. ( proef en voeg zo nodig nog wat soja en chilipoeder toe. Dan op het laatst de taugé en de glas noodels toe( gekookt volgens de beschrijving op de verpakking) Voeg reepjes paksoi toe , laat 1 minuutje doorkoken en serveer heet in voorverwarmde kommen.

Serveertip

Het lekkerste als alle groente nog een lichte bite hebben.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top