Gebonden aspergesoep

  • Europees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Gebonden aspergesoep

    Gebonden aspergesoep

    Gebonden aspergesoep

Mijn gebonden asperge soep recept:

2 kg asperges
2 netjes sharlotjes
4 blokjes kippenboillon
200 gram gerookte zalm
500cc kookroom
zout
peper vers gemalen

schil de sharlotjes en aperges
snij de asperges in sukjes van 3 cm en hou de koppen (minstens 3 cm) apart
snij de sharlotjes in kleine stukjes
zet 3 liter water op en breng de sharlotjes en asperges (zonder de koppen) op en laat deze 20 minuten koken
zeef met een 2e pan de asperges en sharlotjes, bewaar het bouillon!
Doe de gezeefde asperges en ui door de blender.
Gooi het weer in je soeppan met de bewaarde koppen en bouillion en 500 cc kookroom.
en de ondertussen kleingesneden noorse zalm.
alles 20 minuten laten koken met af en toe door roeren en je hebt een heerlijke gebonden aspergesoep!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kg asperges
2 netjes sharlotjes
4 blokjes kippenboillon
200 gram gerookte zalm
500cc kookroom
zout
peper vers gemalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 (soep) oannen
blender of staafmixer

Bereidingswijze

schil de sharlotjes en aperges
snij de asperges in sukjes van 3 cm en hou de koppen (minstens 3 cm) apart
snij de sharlotjes in kleine stukjes
zet 3 liter water op en breng de sharlotjes en asperges (zonder de koppen) op en laat deze 20 minuten koken
zeef met een 2e pan de asperges en sharlotjes, bewaar het bouillon!
Doe de gezeefde asperges en ui door de blender.
Gooi het weer in je soeppan met de bewaarde koppen en bouillion en 500 cc kookroom.
en de ondertussen kleingesneden noorse zalm.
alles 20 minuten laten koken met af en toe door roeren en je hebt een heerlijke gebonden aspergesoep!

Serveertip

Tip bestrooi de soep met bieslook en/of peterselie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten