1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE

THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE

  • Thais, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021

Ingrediënten 4 personen


1 ui, fijngesneden
50 g wortels, in plakjes
1 chilipeper, in plakjes
2 cm gember, geschild en geraspt
400 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon, zelfgemaakt of uit de winkel
400 g broccoli, in roosjes
250 g champignons, in vieren
2 limoenen
225 g rijstnoedels
10 g koriander, grof gehakt
zonnebloemolie
zout en peper

Voor de groentebouillon:
75 g uien, in blokjes
4 teentjes knoflook, geperst
150 g wortel, geschild en in blokjes
150 g bleekselderij, in reepjes
100 g prei, in dunne ringen
2 laurierblaadjes
1 tl gemalen zwarte peper
2,5 l water
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Pan
vergiet
dunschiller
zeef


THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE
THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE

Elke Thaise soep is heerlijk...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verhit wat olie in de kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng langzaam aan de kook. Voeg de broccoli en champignons toe wanneer het mengsel kookt. Kook 5 minuten door en zet het vuur daarna uit.

2 Breng op smaak met het sap van 1 limoen, zout en peper. Snijd de andere limoen in 4 partjes.

3 Plaats de noedels 2 minuten in een ruime pan met kokend water. Giet de noedels af en spoel af met koud water.

4 Verdeel de noedels over diepe borden of soepkommen. Schep de bouillon met de groente erover en garneer met koriander en een partje limoen.



Voor de zelfgemaakte groentebouillon:

1 Verhit wat olie in de grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg het knoflook, de wortel, bleekselderij en prei toe. Meng goed en laat onder af en toe roeren 20 minuten op laag vuur staan.

2 Voeg de laurier, zwarte peper en het water toe. Zet het vuur hoger en breng langzaam aan de kook. Zodra het water kookt, verlaag je het vuur naar middelhoog. Laat nog 35 minuten sudderen.

3 Zeef de bouillon boven een vuurvaste kom.

Bron

Carrera culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top