Risotto a la ?

  • Italiaans, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Risotto a la ?

    Risotto a la ?

    Risotto a la ?

Recept overgenomen van facebook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje risotto rijst van 400gr;
2 middelgrote rode uien;
1 grote prei;
Flinke hand worteltjes gesneden (of winterpeen);
Flinke teen knoflook;
750 ml. rundvlees bouillon (2 blokjes);
Flink wat (zwarte) peper uit de molen;
Spekjes (1 deel van dubbel pak);
2 flinke kipfilets;
2 a 3 flinke eetlepels Italiaanse kruiden (Verstegen);
150 ml witte wijn;
Flinke klont roomboter of Ghee (in mijn geval);
1 bakje kastanje 🌰 champignons;
Parmezaanse kaas ( ik heb de poeder kaas gebruikt) ongeveer 150 gram of naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker

Bereidingswijze

Alles klein snijden qua groenten en even apart zetten. Knoflook even apart houden.
De bouillon maken in een steelpannetje, als de blokjes opgelost zijn van het vuur afhalen en de Roomboter en/of Ghee erbij doen samen met de witte wijn. Deze even door roeren en laten staan.
Ik kan in mijn pan ook bakken dus ik heb de spekjes samen met al wat Italiaanse kruiden en wat uitgeperste knoflook even aangebraden. Klein beetje extra ghee gebruikt hierbij.
Vervolgens de kipfilets in kleine blokjes erbij gedaan met wat kip kruiden (hoeft niet mag wel voor de lekkere smaak)
De slome alvast op de laagste stand gezet.
In het vet van de spekjes vervolgens het hele pakje rijst erbij gedaan en goed geroerd, gas uit en pan op de slome gezet.
Alle gesneden groente toegevoegd en alles goed door elkaar gemengd.
De bouillon (met de wijn en de ghee) toevoegd in zijn geheel.
Nogmaals flink door elkaar geroerd.
Met de pepermolen flink wat peper eroverheen en ongeveer 100 gram van de poeder kaas en dit allemaal door elkaar geschept.
Ik gok op 3 a 4 uur op LOW en dan ben ik benieuwd hoe het worden gaat.....

Bron

Risotto

Serveertip

De foto is dat alles in de pan zit...nu nog pruttelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten