Coquilles gegrild met gembersaus

  • Wereld, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021

Een fluweelzacht sausje, super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr koude boter
12 coquilles St Jacques
2 eetl olijfolie
zout
1 eetl gembersiroop
50 gram koude boter
kwarteleitjes
kersen tomaatjes
eventueel tuinkers voor te garneren
Voor de saus
2 dl visfond
1 dl creme fraiche
1 eetl gehakte gember
1 eetl honing
1 eetl witte wijnazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
Visfond met creme fraiche, gehakte gember, honing en witte wijnazijn inkoken tot een stroperige massa.
Ongeveer 15 minuten.
Van vuur afhalen.
Gembersiroop toevoegen en 50 gram koude boter in blokjes erdoor kloppen.
Op smaak maken met wat zout.
Saus is nu klaar.

Bereidingswijze
Coquilles kort bakken in wat olijfolie.
Bestrooien met (zee) zout en peper.
Op elk bord een spiegel saus.
Coquilles erover verdelen.
Garneren met bv kwarteleitjes, kersen tomaatjes of tuinkers.

Bron

Smulweb

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten