1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Coquilles
  6. Coquilles gegrild met gembersaus

Coquilles gegrild met gembersaus

  • Wereld, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021

Ingrediënten 4 personen


50 gr koude boter
12 coquilles St Jacques
2 eetl olijfolie
zout
1 eetl gembersiroop
50 gram koude boter
kwarteleitjes
kersen tomaatjes
eventueel tuinkers voor te garneren
Voor de saus
2 dl visfond
1 dl creme fraiche
1 eetl gehakte gember
1 eetl honing
1 eetl witte wijnazijn



Een fluweelzacht sausje, super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Visfond met creme fraiche, gehakte gember, honing en witte wijnazijn inkoken tot een stroperige massa.
Ongeveer 15 minuten.
Van vuur afhalen.
Gembersiroop toevoegen en 50 gram koude boter in blokjes erdoor kloppen.
Op smaak maken met wat zout.
Saus is nu klaar.

Bereidingswijze
Coquilles kort bakken in wat olijfolie.
Bestrooien met (zee) zout en peper.
Op elk bord een spiegel saus.
Coquilles erover verdelen.
Garneren met bv kwarteleitjes, kersen tomaatjes of tuinkers.

Bron

Smulweb



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top