Chocolademousse met eiwit

  • Wereld, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2021

Fluweelzachte chocolade mousse, daar blijf je van eten 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g pure chocolade 78%
2 middelgrote eieren
50 g witte basterdsuiker
200 ml verse slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Bereidingswijze

Hak de chocolade fijn.
Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water.
Roer af en toe.
Neem de kom van de pan.

Splits de eieren.
Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt.
Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.

Klop de eidooiers los met een garde.
Roer de rest van de suiker erdoor.

Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel.
Spatel het door de slagroom.
Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.

Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoud folie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Variatie tip
Geef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren.
Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten