Peren opleggen

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Peren opleggen

    Peren opleggen

    Peren opleggen

Opgelegde peren zijn niet alleen lekker als dessert met een bolletje ijs maar ook als ontbijt of als bijgerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1,5 kg peren
500 ml witte wijnazijn
600 g suiker
1 l water
50 ml citroensap
Kruiden:
1 stokje kaneel
1 takje citroentijm
1 kruidnagel
2 kardemompeultjes
1 steranijs
4 mini gedroogde chilipepers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Steriliseer je bokalen + deksel vooraf en ga secuur tewerk.
-Doe de witte wijnazijn, water, suiker, citroensap en de kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook tot dat de suiker is opgelost.
-Schil ondertussen de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis. Voeg de peren toe aan de suikersiroop.
-Laat ze zachtjes pruttelen zodat ze ‘garen' gedurende 5 minuten.
-Schep de perenstukjes voorzichtig uit de warme vloeistof en schep ze in een bokaal. Kook de siroop verder tot hij voor de helft is ingekookt.
-Verdeel de siroop samen met de kruiden over de bokalen bij de stukjes peer. Sluit de potten goed af en zet ze ondersteboven.
-Laat de potten 10 minuten ondersteboven staan. Draai ze opnieuw om zodra de bokalen volledig afgekoeld zijn.

Bewaartijd: minstens 3 maanden

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

Lekker bij:

Dessertje, vb. een bolletje vanille-ijs met geroosterde amandelen
Ontbijt, vb. bij een kommetje yoghurt met granola
Diner, vb. bij een gehaktbroodje

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten