Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is echt een heel simpel gerecht, maar oh zó lekker. Een gouden combinatie. Binnen 30 minuten kun je aan tafel.De geklaarde boter heb ik in de ochtend al gemaakt. Je hoeft bij dit gerecht niet persé geklaarde boter te gebruiken. Ik wilde dat juist eens proberen :)
Ingrediënten 2 personen
500 gram geschilde witte asperges2 stuks warm gerookte zalm
1 ei 6 minuten gekookt, zodat de dooier nog iets vloeit
250 gram asperge aardappeltjes gehalveerd
2 el gesnipperde bladpeterselie
geklaarde boter
peper en zout naar smaak
Benodigdheden
2 pannen, oven , dunschiller, snijplank en mes
Bereidingswijze
Zet de asperges op in koud water en breng aan de kouk met wat zout naar smaak. Zet het vuur uit, zodra de asperges kookt en laat deze garen in de pan met het deksel erop. Kook meteen ook de krieltjes gaar.
Kook ook ondertussen het eitje. Laat het schrikken in koud water en pel het.
Verwarm de zalm zonder huid 5 minuten lauwwarm in een oven van 160 graden.
Halveer de asperges en verdeel in boven en onderkanten.
Verwarm de geklaarde boter in een pannetje en roer er de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout
Meng de peterselieboter door de asperges en de krieltjes en leg ze op 2 voorverwarmde borden. Schik er de zalm stukken tussen . Leg er een half eitje bij en start met smullen.
Bron
Fish Tales, eigen tekst en foto's