1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2021

Ingrediënten 2 personen


500 gram geschilde witte asperges
2 stuks warm gerookte zalm
1 ei 6 minuten gekookt, zodat de dooier nog iets vloeit

250 gram asperge aardappeltjes gehalveerd

2 el gesnipperde bladpeterselie
geklaarde boter
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


2 pannen, oven , dunschiller, snijplank en mes


Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.
Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.
Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.
Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

Asperges met warmgerookte zalm, krieltjes, peterselieboter en eitje.

  Dit is echt een heel simpel gerecht, maar oh zó lekker. Een gouden combinatie. Binnen 30 minuten kun je aan tafel.De geklaarde boter heb ik in de ochtend al gemaakt. Je hoeft bij dit gerecht niet persé geklaarde boter te gebruiken. Ik wilde dat juist eens proberen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Zet de asperges op in koud water en breng aan de kouk met wat zout naar smaak. Zet het vuur uit, zodra de asperges kookt en laat deze garen in de pan met het deksel erop. Kook meteen ook de krieltjes gaar.
Kook ook ondertussen het eitje. Laat het schrikken in koud water en pel het.


Verwarm de zalm zonder huid 5 minuten lauwwarm in een oven van 160 graden.

Halveer de asperges en verdeel in boven en onderkanten.

Verwarm de geklaarde boter in een pannetje en roer er de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout
Meng de peterselieboter door de asperges en de krieltjes en leg ze op 2 voorverwarmde borden. Schik er de zalm stukken tussen . Leg er een half eitje bij en start met smullen.

Bron

Fish Tales, eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top