Botercouscous met zalm

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Botercouscous met zalm

    Botercouscous met zalm

    Botercouscous met zalm

Botercouscous met zalm op smaak gemaakt met heerlijke harissa van Al'fez

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 zalmfilets met huid
2 el Al'fez harissa
275 g couscous
4 el roomboter
50 g ongebrande ongezouten amandelen
700 g gegrilde groente sous-vide gegaard paprika en courgette
3 el olijfolie
150 g olijven met fetakaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Smeer de zalmfilets behalve de huid in met 2 el harissa en laat staan tot gebruik. Breng 400 ml water aan de kook. Doe de couscous in een kom en voeg de boter toe. Schenk er het water bij, dek de kom af en laat staan.
2. Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter. Rooster de amandelen 3 min. en laat afkoelen op een bord. Snijd intussen de groenten in reepjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de groenten 5 min.
3. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de zalm op de huid in 5 min. krokant. Keer de vis, bak nog 1 min. en zet het vuur uit.
4. Hak de amandelen grof. Houd de feta uit het bakje olijven apart. Roer de couscous los met een vork en schep er de amandelen, olijven en groenten door. Breng op smaak.
5. Verdeel de couscous over 4 borden, leg er de zalm op en verkruimel er de feta over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten