Tartaar van zeebaars

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2021
  • Tartaar van zeebaars

    Tartaar van zeebaars

    Tartaar van zeebaars

Heerlijk fris voorgerecht dat makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram zeebaars (filet)
1 pak kruimeldeeg
1 eetlepel sesamzaad
100 gram mascarpone
1 ei (losgeklopt)
1 komkommer (mini, in fijne blokjes)
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
6 takjes koriander (om af te werken)
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
olijfolie
peper
zout
fleur de sel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak met gladde spuitmond

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Steek met een ronde vorm met diameter 6 cm vier cirkels uit het kruimeldeeg.
-Bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

-Snij een fijne tartaar van de zeebaarsfilets.
-Meng er de komkommer, koriander, bieslook en een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en fleur de sel.
-Roer de mascarpone los met het citroenrasp en kruid met peper en zout. Schep in een spuitzak met gladde mond.

-Verdeel de tartaar mooi over de kruimeldeegcirkels. Werk af met een toefje mascarpone en een extra takje koriander.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten