1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tartaar van zeebaars

Tartaar van zeebaars

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gram zeebaars (filet)
1 pak kruimeldeeg
1 eetlepel sesamzaad
100 gram mascarpone
1 ei (losgeklopt)
1 komkommer (mini, in fijne blokjes)
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
6 takjes koriander (om af te werken)
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
olijfolie
peper
zout
fleur de sel


Verder heb je nodig


Spuitzak met gladde spuitmond


Tartaar van zeebaars
Tartaar van zeebaars

Heerlijk fris voorgerecht dat makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Steek met een ronde vorm met diameter 6 cm vier cirkels uit het kruimeldeeg.
-Bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

-Snij een fijne tartaar van de zeebaarsfilets.
-Meng er de komkommer, koriander, bieslook en een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en fleur de sel.
-Roer de mascarpone los met het citroenrasp en kruid met peper en zout. Schep in een spuitzak met gladde mond.

-Verdeel de tartaar mooi over de kruimeldeegcirkels. Werk af met een toefje mascarpone en een extra takje koriander.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top