1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne met witte asperges van Miljuschka

Lasagne met witte asperges van Miljuschka

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg witte asperges
- 6 lasagnevellen
- 6 plakken achterham
- 2 bollen mozzarella (geraspt)
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 600 ml melk
- 1 tl nootmuskaat
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)



Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka
Lasagne met witte asperges van Miljuschka

Het is weer aspergetijd en dan ga ik nadat ik enkele van mijn klassiekers heb gemaakt altijd weer op zoek naar nieuwe recepten. Zo kwam ik deze aspergelasagne van Miljuscka Witzenhausen tegen. Ik las in haar recept dat het enige minpuntje was dat de lasagne lastig is om aan te snijden. Dit "probleem" heb ik heel eenvoudig opgelost door de asperges na het schillen in stukjes te snijden en dan te koken.
Prettige bijkomstigheid is dat je dan ook wat goedkopere asperges kunt gebruiken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes en kook in 5 minuten beetgaar.
- Smelt de boter in een pannetje, zorg dat het niet bruin wordt. Voeg de bloem toe en roer tot een papje. Laat een paar minuten op laag vuur gaar worden, voeg dan in kleine delen de melk toe tot er een gladde saus is ontstaan. Voeg nootmuskaat en de geraspte Parmezaan toe en maak indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, 3 plakken ham en de helft van de asperges. Herhaal dit; bechamelsaus, lasagnevellen, ham en asperges. Dek de schaal af met nog een laag bechamelsaus en de geraspte mozzarella.
- Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven.

Bron

Miljuschka Witzenhausen/ hier en daar wat aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top