1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...

Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2021

Ingrediënten 2 personen


250 gram prei in vieren en in stukjes gesneden en gewassen100 gram champignons gehalveerd
4 plakjes ontbijtspek
1/2- 1 tl kerriepoeder
peper uit de molen ( 4 seizoenen of zwarte peper)
125 gram Griekse yoghurt
3 eieren maat m
3 plakjes hartig taartdeeg
beetje bloem
60 gram oude of andere kaas naar smaak.


Verder heb je nodig


Kom, pannetje pan, garde , taartvorm 18 cm, bakpapier ( linzen, rijst, bakparels om blind te bakken)deegroller


Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...
Hartig taartje met prei, champignons, spekjes en een vleugje kerrie...

Het was de bedoeling om een gehele vegetarische taart te maken. De overgebleven plakjes ontbijtspek van onderstaand gerecht heb ik er toch maar aantoegevoegd. Door met een steunvulling de taart voor te bakken krijg je een fijne, krokante niet kleffe bodem. Iets meer werk, maar dat beloont en als het deeg staat voor te bakken in de oven , kun je de vulling maken.

Provencaalse-ovenschotel-met-krokante-kip-broccoli-en-kerstomaatjes
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de 3 plakjes deeg op elkaar op een licht bestoven aanrechtblad en rol een deeglap ter grootte van de vorm.

Leg het deeg in de met boter ingesmeerde vorm en druk zachtjes aan.
Knip een rondje uit bakpapier zo groot als de bodem en leg er een steunvulling op.

De oven staat dan al ingesteld op 180 graden .
Zet de taartvorm voor 15 minuten in de oven. Verwijder de steunvulling en zet nog 3 minuten zonder steunvulling in de oven. Laat afkoelen in de vorm.


Ondertussen kun je de spekplakjes knapperig uitbakken in een droge koekenpan en laten uitlekken op keukenpapier.

Smoor de prei 5 minuutjes zachtjes in het overgebleven vet.
Kiep in een zeef en laat uitlekken. Bak de gehalveerde champignons in een aparte pan totdat ze vocht loslaten en laat ook deze uitlekken.

Klop de Griekse yoghurt los met de eieren, voeg kerrie en peper , de helft van de kaas en de verkruimelde spekjes toe en de prei met de champignons en vul de afgekoelde taart met dit mengsel.
Strooi er de rest van de kaas over en zet voor 30-35 minuten in een oven van 200 graden.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top