Provençaalse ovenschotel met krokante kip, broccoli en kerstomaatjes.
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De voorbereiding van deze schotel is erg snel en kost hooguit 10 minuten. Verder doet de oven het werk en kun je na een klein half uurtje genieten van een simpele, maar verrukkelijke ovenschotel met een heerlijk mals stukje kip en typische Zuiderlijke smaken, zoals oregano, knoflook, feta en olijven.( Mocht je daarvan houden natuurlijk :)
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kipfilets circa 150 gram6 plakjes gerookt ontbijtspek
300 gram krieltjes (koelvers) ik had in stukjes gesneden asperge aardappeltjes 7 minuten voorgekookt.
250 gram broccoli (in kleine roosjes)
125 gram cherry-/kerstomaatjes
1eetlepel zwarte olijven zonder pit ( ik had ringetjes)
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook (geperst)
1 eetlepel oregano
30 gram feta
Benodigdheden
Schaaltje , knoflookpers, ovenschaal, pan, snijplank en mesBereidingswijze
Vet een grote ovenschaal dun in met olie. Rol de kipfilets in het spek en leg ze met het naadje naar beneden in de ovenschaal.
Leg de broccoliroosjes, de tomaatjes ( eventueel gehalveerd) en de licht voorgekookte aardappels rondom de kipfilet. Bestrooi met 4 seizoenen of zwarte peper uit de molen naar smaak. Leg er de olijven tussen.
Roer 3 el olijfolie met de geperste teen knoflook en de gedroogde oregano door elkaar en besprenkel er de groente, aardappeltjes en het vlees mee.
Zet voor 20-30 minuten( afhankelijk ven de dikte van de kipfilets) in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal de schotel uit de oven en verkruimel er de feta over en geniet.
Bron
Proef Het Zuiden eigen tekst, foto's en kleine aanpassing naar smaak.
Serveertip
Eventuele dikke stukken kip kun je in de lengte halveren en dan in het spek wikkelen.