LASAGNE MET ZALM EN ASPERGES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • LASAGNE MET ZALM EN ASPERGES

    LASAGNE MET ZALM EN ASPERGES

    LASAGNE MET ZALM EN ASPERGES

Italiaanse lasagne met onze asperges en zalm ......TOP ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g zalmfilet
400 g lasagnevellen
750 g groene asperges
3 el bloem
4 el parmezaan, geraspt
450 ml visbouillon
300 ml melk
3 el room
25 g boter
1 bosje dille
10 peperbollen
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Breng de visbouillon samen met de peperkorrels aan de kook.
-Pocheer hierin zeer kort de zalmfilets (ze hoeven nog niet gaar te zijn).
-Schep ze uit de bouillon en laat afkoelen.
-Snijd de vis in stukken.
- Zeef de bouillon en bewaar voor later.

-Stoom de asperges gedurende 3 minuten tot ze net niet gaar zijn. Snijd ze in stukken en bewaar de aspergepunten.
-Laat de boter smelten in een pannetje en doe er de bloem bij. Laat al roerend opdrogen. Schenk er de melk en de gezeefde visbouillon bij. Breng aan de kook en laat de saus al roerend binden.
-Haal van het vuur en roer er de dille en de room door. Kruid met peper en zout. Roer er voorzichtig de stukjes asperges en zalm door.

-Leg een laag lasagnevellen in een grote ovenschaal. Schep hierop wat van het zalm-aspergemengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag lasagne. Leg hierop de aspergepunten.

-Werk de ovenschaal af met de geraspte kaas en zet 35 minuten in de oven.

Bron

15gzrm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten