GEGRILDE STEAK MET MEXICAANSE GEROOSTERDE GROENTEN EN KORIANDER-JALAPEÑOSALSA
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Laat je tafelgenoten alvast weten wat er vanavond op het menu staat: gegrilde steakreepjes op een bedje van Mexicaanse geroosterde groenten met een fris-pittige koriander-jalapeñosalsa bij. Wedden dat ze verlekkerd en onder de indruk zullen zijn.
Ingrediënten 2 personen
1 teentje knoflook2 kl Mexicaanse kruidenmix
1 kl gedroogde oregano
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 courgette
1 rode ui
½ sjalot
1 limoen
1 jalapeñopeper
10 g koriander
2 rundersteak
3 el arachideolie
peper en zout
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Pers de knoflook.
-Meng 2/3de van de arachideolie met de Mexicaanse kruidenmix, de geperste knoflook en gedroogde oregano. -Kruid met peper en zout.
-Snij de paprika's in brede repen.
-Snij de courgette in halve maantjes.
-Pel de rode ui, maar laat een klein stukje van de wortel zitten. Snij in partjes (de wortel zorgt ervoor dat de partjes aan mekaar blijven hangen).
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Bestrijk met de gekruide olie. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
-Snij de sjalot fijn.
- Pers het sap van de limoen.
-Halveer de jalapeñopeper(s) en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes.
-Hak de koriander fijn (je mag de steeltjes ook fijnhakken).
-Meng de sjalot, koriander, jalapeño, limoensap en kruid met peper en zout. Dit is de salsa.
-Bestrijk de rundersteak met de rest van de arachideolie en kruid ze met peper en zout.
-Verhit een grillpan. Bak 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten.
-Verdeel de geroosterde groenten over borden. Snij de steaks in reepjes en schik bovenop de groenten. Werk af met de salsa en serveer.
Bron
15gram