1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indische keuken
  5. sambal goreng pindaboontje

sambal goreng pindaboontje

  • Indisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021

Ingrediënten 4 personen


Zak diepvriesboontjes van 450 gr.
3 flinke el satesaus met stukjes noot
3 tl sambal brandal
1 daun salamblad
blik kokosmelk
3 a 4 el zonnenbloemolie


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Heel smakelijk en makkelijk te maken
voor bij de rijsttafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de boontjes ca 4 min.
voeg de sambal toe en bak 1 min mee op niet al te hoog vuur
doe het salamblaadje erbij
voeg het blik kokosmelk toe en roer goed dan 3 a4 flinke el satesaus die je met water aan moet lengen
roer goed door en laat dit op zacht voor zo n 10 min.sudderen
voeg als het geheel wat dik wordt klein beetje heet water toe

Serveertip

Serveer met daging smoor,hardgekookt ei .witte rijst atjar ketimoen (komkommer)
kroepoek en gebakken uitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top