sambal goreng pindaboontje

  • Indisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021

Heel smakelijk en makkelijk te maken
voor bij de rijsttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zak diepvriesboontjes van 450 gr.
3 flinke el satesaus met stukjes noot
3 tl sambal brandal
1 daun salamblad
blik kokosmelk
3 a 4 el zonnenbloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de boontjes ca 4 min.
voeg de sambal toe en bak 1 min mee op niet al te hoog vuur
doe het salamblaadje erbij
voeg het blik kokosmelk toe en roer goed dan 3 a4 flinke el satesaus die je met water aan moet lengen
roer goed door en laat dit op zacht voor zo n 10 min.sudderen
voeg als het geheel wat dik wordt klein beetje heet water toe

Serveertip

Serveer met daging smoor,hardgekookt ei .witte rijst atjar ketimoen (komkommer)
kroepoek en gebakken uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten