1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus

Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021

Ingrediënten 3 personen


Peper, zout
3 flinke eetlepels mascarpone of roomkaas
1 ½ eetlepel basilicumpesto
Paar basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie
Champignon-pestoroomsaus:
1 eetlepel olijfolie
150 gram kleine champignons, schoongemaakt, gehalveerd
1 eetlepel roomboter
1 klein sjalotje, gesnipperd
1/8 ltr witte wijn
200 ml slagroom of kookroom
2 flinke eetlepels basilicumpesto of meer naar smaak
Peper, zout
Paar blaadjes basilicum


Verder heb je nodig


Koekenpan
steelplan
ovenschaal


Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus
Gevulde Kiprolletjes in Parmaham met een champignon-pestoroomsaus

Deze met basilicumpestoroomkaas gevulde kipfilet worden gerold in Parmaham en gaan (even rondom gebakken) samen met de saus 20 minuten in de oven. Je kunt de kipfilt al een dag tevoren voorbereiden. Heelijk als je eters krijgt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden.

Snij de kipfilets dwars open (niet helemaal door) en kruid de kipfilet aan beide zijden met peper en zout.
Meng de mascarpone of roomkaas met de groene pesto.
Vul elke kipfilet met een paar blaadjes basilicum en 1/3 deel van de roomkaaspesto. Klap de kipfilets dicht en wikkel er een plak Parmaham omheen.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kipfilets, met de opening van de ham naar onderen, aan beide zijden lichtbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart. (De kip hoeft niet gaar te worden, dat gebeurt later in de oven).
Champignon-pesto-roomsaus:
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op hoge warmtebron tot het vocht is verdwenen. Haal de champignons uit de pan en zet even apart.
Verhit de boter in een steelpan. Bak het sjalotje hierin glazig.
Voeg de wijn eraan toe en laat dit op hoge warmtebron inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel over hebt.
Voeg nu de slagroom of kookroom hieraan toe. Laat ook dit op hoge warmtebron wat inkoken tot je een mooie (geen dikke) saus overhoudt.
Voeg de champignons en de pesto toe aan de saus.
Maak de saus op smaak met peper en zout.

Leg de kipfilet in een ovenschaal. Giet de saus over de kip en zet de schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Laat de kip in lm. 20 tot 25 minuten garen. Liever niet langer dan wordt de kip te droog.

Serveertip

Lekker met pasta en een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top