Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

    Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

    Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

Deze lekkere rundvleesstoofpot is uitermate geschikt voor de slowcooker. Weinig voorbereidingen. Maar zoals alle gerechten die geschikt zijn voor de slowcooker ook heel lekker om te stoven in een stoofpan. Ik vond dit recept (wel wat aangepast) in mijn oude plakboeken. Het recept had in 2000 in het toenmalige kooktijdschrift TipCulinair gestaan.
Nu eindelijk eens gemaakt. En het was heerlijk !!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram sukadelappen of riblappen in blokjes van plm 3 cm
Zout, peper
3 eetlepels bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
20 gram roomboter
1 grote ui, gesnipperd
2 eetlepels mosterd (Dijon)
1 flesje (3 dl) donker bier
1 eetlepel honing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 theelepels gedroogde tijm
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 vleesbouillontablet, verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, hapjespan of slowcooker

Bereidingswijze

Kruid het vlees met zout en peper en bestuif het vlees met bloem.
Verhit de olie in een stoofpan of hapjespan en bak het vlees hierin (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de boter eraan toe en bak heel even mee.
Haal het vlees uit de pan en zet het apart ***.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
Doe het vlees terug in de pan, roer de mosterd hierdoor en voeg het bier, de honing, wijnazijn, verkruimelde bouillontablet, tijm, kruidnagel en laurierblad hieraan toe.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Zet een deksel op de pan en laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven.
Maak het vlees op smaak met peper en zout.
Slow-cooker:
Vanaf *** hier geldt voor de slow-cooker: Doe het vlees in de slow-cooker.
Roer de mosterd etc. door de gebakken uien en doe alles bij het vlees in de slow-cooker.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Laat het vlees op stand Low in ongeveer 6 uur garen.

Bron

TipCulinair, november 2000

Serveertip

Volgens de Belgen heerlijk met een portie Vlaamse frites.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten