1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021

Ingrediënten 4 personen


700 gram sukadelappen of riblappen in blokjes van plm 3 cm
Zout, peper
3 eetlepels bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
20 gram roomboter
1 grote ui, gesnipperd
2 eetlepels mosterd (Dijon)
1 flesje (3 dl) donker bier
1 eetlepel honing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 theelepels gedroogde tijm
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 vleesbouillontablet, verkruimeld


Verder heb je nodig


Stoofpan, hapjespan of slowcooker


Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande
Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

Deze lekkere rundvleesstoofpot is uitermate geschikt voor de slowcooker. Weinig voorbereidingen. Maar zoals alle gerechten die geschikt zijn voor de slowcooker ook heel lekker om te stoven in een stoofpan. Ik vond dit recept (wel wat aangepast) in mijn oude plakboeken. Het recept had in 2000 in het toenmalige kooktijdschrift TipCulinair gestaan.
Nu eindelijk eens gemaakt. En het was heerlijk !!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid het vlees met zout en peper en bestuif het vlees met bloem.
Verhit de olie in een stoofpan of hapjespan en bak het vlees hierin (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de boter eraan toe en bak heel even mee.
Haal het vlees uit de pan en zet het apart ***.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
Doe het vlees terug in de pan, roer de mosterd hierdoor en voeg het bier, de honing, wijnazijn, verkruimelde bouillontablet, tijm, kruidnagel en laurierblad hieraan toe.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Zet een deksel op de pan en laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 ½ tot 3 uur zachtjes stoven.
Maak het vlees op smaak met peper en zout.
Slow-cooker:
Vanaf *** hier geldt voor de slow-cooker: Doe het vlees in de slow-cooker.
Roer de mosterd etc. door de gebakken uien en doe alles bij het vlees in de slow-cooker.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Laat het vlees op stand Low in ongeveer 6 uur garen.

Serveertip

Volgens de Belgen heerlijk met een portie Vlaamse frites.

Bron

TipCulinair, november 2000



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top