MOUSSAKA LASAGNE

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • MOUSSAKA LASAGNE

    MOUSSAKA LASAGNE

    MOUSSAKA LASAGNE

Twee topklassiekers die samengevoegd een 'match in heaven' blijken te zijn. We maken een lasagne van de typsiche moussaka ingrediënten: een lekkere vlezige tomatensaus, plakjes geroosterde aubergine en bechamelsaus. Een bommetje, maar o zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 aubergine
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
300 g gemengd gehakt
1 kl gedroogde oregano
1 blik tomaten­blokjes
80 g gratinkaas
4 lasagnevellen
2 el olijfolie
2 el boter
2 el bloem
300 ml melk
snufje nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Snij de aubergine in plakken.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Snij de courgette in kleine blokjes.

- Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Laat de ui glazig worden en voeg dan het gehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten pruttelen.

- Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de gratinkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

- Schep 1/3de van de tomaten-gehaktsaus in een ovenschaal en schik hier de helft van de aubergineplakjes op. Leg er de helft van de vellen lasagne over, leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen. Schep hier opnieuw 1/3de van de tomaten-gehaktsaus op en schik de rest van de aubergineplakjes erop. Bedek met de rest van de lasagnevellen en schep er een laatste laag tomaten-gehaktsaus op. Giet hierop de kaassaus en strooi er de rest van de kaas over. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten