KROKANT VARKENSVLEES IN ZOETZURE SAUS MET RIJST
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze Chinese klassieker ken je vast met gebakken kipblokjes, maar laten we je eens een geheimpje vertellen: met krokant gebakken varkensvlees smaakt het nóg beter, echt waar! Klaar in een half uurtje en o zo lekker. Genieten voor het hele gezin!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 blik ananas2 rode paprika's
2 lente-uitjes
2 varkenslapjes
150 g jasmijnrijst
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 el arachideolie
2 el maïszetmeel
3 el ketchup
1 el suiker
peper en zout
Bereidingswijze
- Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
-Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter.
- Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
-Snij de varkenslapjes in reepjes.
- Kruid de varkensreepjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensreepjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
-Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de blokjes paprika en het wit van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten.
-Voeg de suiker toe en blus met het ananassap.
- Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, de aangegeven hoeveelheid sojasaus en rijstazijn toe. -Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de varkensreepjes terug toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
-Serveer de varkensreepjes in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met het groen van de lente-uitjes.
Bron
15gram