Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

  • Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

    Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

Dit gerecht heeft alles voor een gemakkelijke maandag maaltijd. Licht zoetig en licht pittig, gezond en slank en bovendien nog snel klaar ook.

Wellicht klinkt de toevoeging van de kaneel een beetje vreemd, maar het geeft dit gerecht iets verfijns zonder overheersend te zijn :)

De Shanghai paksoi ( AH) is iets kleiner met groenigere blaadjes  en wat kruidiger van smaak. Ik zag 'm liggen bij de grootste grutter van ons land en wilde 'm natuurlijk eens proberen. Erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kipfilet in grotere brokjes gesneden
2 teen knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
1 Shanghai paksoi in grove stukken gesneden en gewassen ( of gewone paksoi)
1 rode peper ( met of zonder zaadjes) gesnipperd
1 snufje kaneel
1 el basterdsuiker
1 el sojasaus
2 el sweet chilisaus
½ kippenbouillonblokje met minder zout
1 tl maizena aangelengd met koud water tot papje geroerd
175 gram champignons schoon en gehalveerd
1 bosui in ringetjes
zwarte sesamzaadjes
olie en klontje roomboter om in te bakken
peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, snijplank, mes kommetje

Bereidingswijze

Roer een woksaus van de sojasaus, basterdsuiker, kaneel, en de sweet chilisaus.

Verhit boter en olie in een hapjespan of wok en bak de licht met peper en zout bestrooide blokjes kip rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

Fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook, rode peper en gember een aantal minuten.

Voeg de kip weer toe met de woksaus , de champignons en verkruimel er het bouillonblokje overheen . Voeg 50 ml water toe , roer alles goed om en laat dit geheel op een zacht vuurtje 10 minuten garen met het deksel op de pan. Proef even een beetje saus en voeg eventueel wat extra van de smaakmakers toe.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.



Voeg het maizenapapje toe en roer het door het gerecht. Als laatste de Shanghai paksoi toevoegen en 5 minuten laten garen. Het is lekker als de hardere delen van de paksoi nog een lichte bite hebben.

Serveer het gerecht met rijst en garneer met zwart sesamzaad en bosui en eventueel een ringetje rode peper.




Bron

Familie over de Kook, eigen tekst aanpassing en foto

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten