Caesar salade met romige Parmezaanse dressing
- Italiaans, Salade
- 20-30 min.
Mooie zomerse salade
Ingrediënten 8 recipe.people
8 sneetjes ciabatta4 el olijfolie
4 eieren
4 kropjes little gem, in stukjes gescheurd
75 gr ansjovis filet. uitgelekt
Parmezaanse kaas voor erover
1 teen knoflook, uitgeperst
1 verse eierdooier
2 tl dijonmosterd
2 el citroensap
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
150 ml extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheur de ciabatta in kleine stukjes en schep ze op een bakplaat om met de olie.
Spreid ze naast elkaar uit en bak in de oven in 5-7 min goudbruin en knapperig.
Laat afkoelen en bestrooi met wat zout. Kook intussen de eieren in 6- 7 min inkokend water hard.
Laat ze schrikken in een kom met ijskoud water.
Doe voor de dressing de knoflook, eierdooier, mosterd, citroensap, Parmezaanse kaas en wat zout in een hoge kom.
Klop kort door elkaar met een elektrische mixer en voeg dan geleidelijk kloppend de olie toe, zodat je een gladde dressing krijgt.
Klop de room erdoor en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Schep de sla om met 80ml dressing en verdeel over diepe borden.
Pel de eieren en snijd in vieren.
Schik de partjes samen met de ansjovisfilets over de sla, strooi de croutons erover en sprenkel de rest van de dressing erover.
Schaaf er dunne flinters Parmezaanse kaas over en serveer direct.
Bron
Delicious