Cantaloupe meloen met krokante parmaham

  • Wereld, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021

weer eens wat anders 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl olijfolie
1 eetl olie
150 gram parmaham
20 gram pijnboompitten
1 rijpe Cantaloupe meloen
2 stronkjes witlof
1 eetl balsamico azijn
1 theel honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenpapier

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan.
Leg de ham erin en bak de plakjes op lage stand krokant.
Laat uitlekken op keuken papier.
Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
Snijd de meloen horizontaal door, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd ze de schil rondom af.
Verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de meloenhelften in plakken.
Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd de harde kern eruit.
Haal de bladeren los.
Klop de balsamicoazijn los met de honing en klop de olie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de dressing door de witlof.
Verdeel de witlof over 4 borden en verdeel hier de meloen over.
Druppel nog wat dressing over de meloen en verdeel de krokante ham en pijnboompitten erover.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten