1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Cantaloupe meloen met krokante parmaham

Cantaloupe meloen met krokante parmaham

  • Wereld, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021

Ingrediënten 4 personen


2 eetl olijfolie
1 eetl olie
150 gram parmaham
20 gram pijnboompitten
1 rijpe Cantaloupe meloen
2 stronkjes witlof
1 eetl balsamico azijn
1 theel honing


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Weer eens wat anders 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan.
Leg de ham erin en bak de plakjes op lage stand krokant.
Laat uitlekken op keuken papier.
Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
Snijd de meloen horizontaal door, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd ze de schil rondom af.
Verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de meloenhelften in plakken.
Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd de harde kern eruit.
Haal de bladeren los.
Klop de balsamicoazijn los met de honing en klop de olie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de dressing door de witlof.
Verdeel de witlof over 4 borden en verdeel hier de meloen over.
Druppel nog wat dressing over de meloen en verdeel de krokante ham en pijnboompitten erover.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Janine58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top