Bruine bonen met spek

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021

Winters gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
evt. vleesjus
400 gram mager spek of schoudervlees varken
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 flinke grote ui
2 prei
2/ 3 teentjes knoflook
1 blik bruine bonen
zout, peper, paprikapoeder
100 gram braadboter voor de spek
25 gr boter voor de champignons
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
Snijd de spek in niet al te klein dobbelsteentjes
Was de paprika en snijd deze in dobbelsteentjes
Schil de uien en snijd deze in dobbelsteentjes
Borstel de champignons schoon en snijd deze in schijfjes
Snijd de prei eerst door het midden en daarna in stukjes van ongeveer 21/2 a 3 cm. leg deze in water en spoel ze goed schoon tot al het zand eruit is.
Als u knoflook gebruikt haal dan het velletje eraf en snijd deze ook in hele kleine stukjes.
De bruine bonen mogen NIET worden afgespoeld.
De sappen zijn nl heel lekker als deze worden toegevoegd aan het recept

Bereidingswijze
Bak de champignons in de koekenpan bruin en gaar in ongeveer 10 minuten en zet deze even apart weg.
Wrijf de spek in met zout en peper en bak deze ongeveer 15 minuten tot ze bruin en knapperig zijn en haal ze dan uit de pan
Nu in hetzelfde braadvet van de spek eerst de uien en knoflook bakken tot deze mooi bruin zijn
Voeg hierna de prei toe en roerbak 5 minuten mee.
Voeg dan de paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee
Hierna de champignons, het spek en de pot bruin bonen toevoegen en alles opnieuw goed doorwarmen tot het bijna kookt
Als u het vleesjus zakje toe wilt voegen deze met de helft van de aangegeven hoeveelheid water, die op de gebruiksaanwijzing staat toevoegen.
Evt. nog zout, peper en paprikapoeder toevoegen naar smaak.

Serveertip
Normaal eet je dit samen met aardappelpuree maar witte rijst is er ook erg lekker bij.
Je kunt het iets pittiger maken met door wat sambal en chilipoeder toe te voegen.

Bron

Smulweb

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten