Boterkoek

  • Wereld, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021

Boterkoek zoals mijn moeder het maakte met minder boter, dus niet zo machtig. Deze is altijd goed en makkelijjk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
165 gram bloem
120 gram boter
110 gram basterdsuiker wit
1 pakje vanillesuiker
1 eetlepel melk
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Boterkoek vorm van 20 cm doorsnede

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom
Snijd de boter met 2 messen tot kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar tot een gelijkmatig deeg.
Kluts het ei kneed door het deeg, maar bewaar een beetje om mee te bestrijken.
Druk dit uit in een boterkoekvorm (ingevet).
Bestrijk het deeg met melk.

Verwarm de oven voor op 200/ 225 graden, boven onder warmte.
Plaats de vorm op het rooster midden in de oven of even boven het midden.
Reken voor de baktijd 20 tot 25 minuten.
Het gebak is gaar, wanneer het goudbruin is.
Neem de koek uit de oven en druk direct daarna met de bolle kant van de lepel op het enigszins gerezen gebak om dit stijver de maken.
Stort de koek, wanneer deze bijna koud is.
Is de koek geheel afgekoeld, dan doet de gestolde boter deze aan de vorm vastkleven.
Houd dan de vorm 1 seconde boven een gasvlam en stort de koek onmiddellijk daarna.

Serveertip

Bestrooi de vorm met wat amandelschaafsel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten