Turks brood met gegrilde groente en tartaar

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Turks brood met gegrilde groente en tartaar

    Turks brood met gegrilde groente en tartaar

    Turks brood met gegrilde groente en tartaar

Een broodje hamburger, maar dan anders. Probeer deze heerlijke variant eens! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 grote ui
2 biologische avocado's
4 el olijfolie
1 Turks brood (afbak, 400 g)
1 biologische aubergine
4 tartaartjes
4 eieren

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd uit het breedste deel van de ui 2 plakken van 2 cm. Druk de 4 grootste ringen van de ui-plakken los en houd apart. Snipper de rest van de ui fijn.

2. Verhit de grillpan. Halveer de avocado's en verwijder de pitten. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in dikke plakken. Bestrijk de plakken met 1 el olie en gril ze tot er grillstrepen ontstaan.

3. Snijd het brood in kwarten en bak het in 5 - 8 min. knapperig in de voorverwarmde oven.

4. Verhit de grillpan opnieuw. Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk de plakken met 1 el olie. Gril de aubergine in 5 min. zacht. Hak de aubergine grof en meng met de gesnipperde ui. Breng op smaak met versgemalen peper.

5. Verhit de grillpan opnieuw en gril de tartaartjes in 8 - 10 min net gaar. Houd warm onder aluminiumfolie.

6. Verwarm in een koekenpan 2 el olie. Leg de uienringen in de pan. Breek in elke uienring een ei en laat de dooier heel. Bak het ei op middelhoog vuur in 5 min. gaar.

7. Snijd de broodkwarten horizontaal door. Verdeel de aubergine, dan de tartaartjes en tenslotte de gegrilde avocado over de onderkanten van de broodjes. Schep de gebakken eieren erop. Zet de bovenkanten van de broodjes er schuin naast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten