Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

    Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

    Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

Lekker gerecht uit Vitnam van =16pxde Vietnamese Truong Thi Quyên (spreek uit Gwen) , zij is de eigenares van het trendy restaurant Little Asia in Brussel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 grote kippenbouten
2 stengels citroengras
2 teentjes look, geplet
1 sjalot, fijngesneden
2 cm verse kurkuma, geplet of 1 kl gedroogde
1 kl vissaus
1 kl suiker
400 gr jasmijnrijst
0,5 broccoli
0,5 bloemkool
0,5 Chinese kool
0,5 kropsla
enkele stengels lente-ui
enkele blaadjes basilicum
enkele blaadjes koriander
enkele blaadjes munt
arachideolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak met een mes enkele inkepingen in de kippenbouten. Neem de stengels citroengras en plet ze met een deegrol of de platte kan van een mes zodat het aroma vrijkomt. Snijd de stengels daarna in grove stukken.

Fruit de look, het sjalotje en de verse kurkuma in een scheutje arachideolie. Voeg vervolgens de stukken citroengras en de kippenbouten toe. Laat goudbruin bakken op een hoog vuur. Breng op smaak met vissaus en suiker. Blus het geheel met een scheutje water (+- 50 ml), zet het vuur lager en laat de kip een kwartiertje sudderen onder deksel.

Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water.

Snijd de broccoli, de bloemkool en de Chinese kool in kleine stukjes en doe ze in een kookpot. Voeg een bodempje water toe en stoom ze gaar op het vuur.

Snijd de kropsla fijn en meng er de verse kruiden onder.

SERVEREN:

Serveer de kip samen met de rijst, de gestoomde groenten en de kruidensla.

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten