1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aardappelschijfjes Met Citroen

Aardappelschijfjes Met Citroen

Door: shell_seeker

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg kleine vastkokende aardappelen
5 gewassen citroenen
4 tot 5 takjes rozemarijn
1 dl olijfolie
peper en zout
3 teentjes knoflook


Aardappelschijfjes Met Citroen
Aardappelschijfjes Met Citroen

Aardappeltjes met een zweempje citroen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de geschilde aardappelen in de lengte. Snij de citroenen in dunne schijfjes. Verwijder de blaadjes van twee takjes rozemarijn en hak ze fijn.

Bereidingswijze

Beleg een ingevette bakplaat met de citroenschijfjes en leg op elke citroen een aardappelhelftje. Besprenkel met de rest van de olie. Kruid met peper en zout en strooi er de gehakte rozemarijn op. Verdeel de tenen knoflook en de rest van de rozemarijntakjes over de aardapppelen. Bak 1 uur in een op 180 graden C voorverwarmde oven.

Serveertip

Heerlijk bij visgerechten!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top