simpele jollof rijst

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2021

mijn eerste vriendje kookte dit bijna elke week, we aten er dan een paar dagen van.
nu 25 jaar later denk ik dat het een simpele variatie op west afrikaanse jollof rijst is, alleen wat simpeler en geschikter voor een klein budget.

ik weet de hoeveelheden niet meer precies, maar denk niet dat het erg veel uitmaakt.
ik zal het recept updaten en een foto plaatsen als ik het weer een keer gemaakt heb

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kippenpoten met vel
zonnebloemolie om te frituren
6 tot 9 blikjes tomatenpuree
1 of 2 mme jeanette
maggi bouiilonblokjes
uien
rijst voor een paar dagen/maaltijden
eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

snijd de kip in drumsticks en karbonades en maak een bouillon van de maggi blokjes, kook de kip zachtjes bijna gaar in de bouillon en bewaar deze
snipper de ui(en) en fruit ze aan, ontzuur de blikjes tomatenpuree bij de uien.
dep de kip goed droog en frituur de kippepoten tot ze gaar zijn en knapperig velletje hebben.
doe de kip bij de tomatenpuree en giet er een beetje van de kippenbouillion en een paar lepels van het vet bij tot je een mooie saus/stoofsaus hebt
doe er dan 1 of 2 mme jeanettes bij en laat dit een tijd sudderen. doe er ook voldoende gekookte eieren bij in
proef en haal de mme jeanettes eruit als de saus pittig genoeg is. ( pas op dat je de pepers niet kapot kookt ;) )

roer de saus door gekookte surinaamse of basmati rijst en doe de kip er ook bij. ( aub geen snelkookrijst! )

mijn vriendje zette de dag erna de hele pan weer op het vuur om op te warmen, en na het eten ging de pan weer de koelkast in. de laatste dag plukten we het vlees van de botten en roerde we dat door de rijst heen en hopenlijk was er dan ook nog een ei over

Bron

ik denk dat dit in liberia gegeten wordt

Serveertip

dit wordt lekkerder naarmate het een dag of 2 in de koelkast staat vind ik.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten