Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Surinaams, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2021
  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

  • Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

    Hét licht pittige broodje Surinaamse kip van Ramon Brugman.....

 

Dit heerlijke Surinaamse broodje zag ik Ramon Brugman maken. Ook de speciale sambal voor erop. Deze heb ik niet gemaakt en daarvoor in de plaats de wat mildere sambal badjak gebruikt. Via de toegevoegde link kun je het filmpje bekijken en eventueel de sambal maken.

Heerlijk als lunchbroodje of als hoofdgerecht met een zelfgemaakte soep vooraf.

broodje-surinaamse-kip-met-sambal

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram kippengehakt
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 ½ stengel bleekselderij in piepkleine blokjes( ik nam het binnenste deel met wat groen blad )
½ peen in piepkleine blokjes
1 tl kerriepoeder
4 takjes bladselderij gesnipperd
½ rode peper ( zonder zaad en lijst) gesnipperd
40 ml ketjap
20 ml azijn
1 el basterd suiker
zout naar smaak
Sambal badjak naar smaak
2 broodjes naar keuze

VOOR DE ZOETZURE KOMKOMMER

1/2 komkommer
30 ml azijn
30 ml water
20 gram suiker

Halveer de komkommer, haal er met een lepeltje de zaadjes uit en snij in plakjes.
Roer suiker, azijn en water tot een marinade, voeg de komkommer toe en laat een uurtje intrekken. Proef. Je kunt meer azijn of suiker naar wens toevoegen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de ui en de knoflook aan. Meng vervolgens dan het kippengehakt erdoor met de kerrie en de ketjap, zodat het gehakt beter rul kan bakken.

Azijn, rode peper en de bruine suiker toevoegen en laat dit geheel lekker even zachtjes stoven.
De bleekselderij en de wortel erbij en laat alles inkoken . De gesnipperde selderij erbij en laat even mee verwarmen en breng op smaak met wat zout .

Ondertussen bak je de broodjes af zoals op de verpakking vermeld staat.


Snij de broodjes in, maar niet helemaal door . Besmeer de bovenzijde dun met sambal badjak. Beleg de onderkant van de broodjes royaal met het kip mengsel uit de pan.


Leg er plakjes zoetzure komkommer op en geniet. Serveer de rest van de komkommer ernaast en eventueel te veel vulling ernaast.

Bron

Ramon Brugman eigen tekst, foto en aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten