Vegetarische parmentier
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-04-2021
Deze vegetarische 'hachis parmentier' is zo lekker en lijkt zo sterk op de klassieke versie dat je zelfs echte vleeseters voor de gek kan houden.
Ingrediënten 4 personen
600 g aardappelen (bloemig)1 savooikool
2 uien
100 g erwtjes (diepvries)
2 el verse tijmblaadjes
2 el fijngehakte peterselie
500 g vegetarisch gehakt
400 g tomatenblokjes uit blik
100 ml amandelmelk
1 ei
currypoeder
paprikapoeder
paneermeel
nootmuskaat
arachideolie
peper en zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
-Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd in reepjes.
-Snipper de uien fijn en bak glazig in olie.
-Voeg de groene kool en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe en laat nog 3 minuten verder stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Bak het gehakt in weinig vetstof goudbruin. Breng op smaak met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout. -Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
-Giet de aardappelen af en stamp ze met het amandelmelk tot puree. Klop het ei los en roer onder de puree. Kruid met peper en zout.
-Vet een ovenschaal in en schep het gehakt-tomatenmengsel op de bodem. Verdeel er de groenten over en duw wat aan. Werk af met een laag puree en bestrooi met paneermeel.
-Plaats 20 minuten in de oven.
-Werk af met de peterselie.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties