Vegetarische parmentier

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2021
  • Vegetarische parmentier

    Vegetarische parmentier

    Vegetarische parmentier

Deze vegetarische 'hachis parmentier' is zo lekker en lijkt zo sterk op de klassieke versie dat je zelfs echte vleeseters voor de gek kan houden.  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g aardappelen (bloemig)
1 savooikool
2 uien
100 g erwtjes (diepvries)
2 el verse tijmblaadjes
2 el fijngehakte peterselie
500 g vegetarisch gehakt
400 g tomatenblokjes uit blik
100 ml amandelmelk
1 ei
currypoeder
paprikapoeder
paneermeel
nootmuskaat
arachideolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
-Verwijder de harde nerven van de groene kool en snijd in reepjes.
-Snipper de uien fijn en bak glazig in olie.
-Voeg de groene kool en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Voeg de erwtjes toe en laat nog 3 minuten verder stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

-Bak het gehakt in weinig vetstof goudbruin. Breng op smaak met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout. -Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
-Giet de aardappelen af en stamp ze met het amandelmelk tot puree. Klop het ei los en roer onder de puree. Kruid met peper en zout.
-Vet een ovenschaal in en schep het gehakt-tomatenmengsel op de bodem. Verdeel er de groenten over en duw wat aan. Werk af met een laag puree en bestrooi met paneermeel.
-Plaats 20 minuten in de oven.
-Werk af met de peterselie.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten