Batata vada met salade en sriracha-mayo

  • Indiaas, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2021
  • Batata vada met salade en sriracha-mayo

    Batata vada met salade en sriracha-mayo

    Batata vada met salade en sriracha-mayo

Batata vada is een populair vegetarisch aardappelgerecht uit Indië. Het betekent letterlijk “aardappelbeignets”. Deze gefrituurde aardappelballetjes zijn ideaal als aperitief of als snack.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g aardappelen (bintje)
1 bos koriander
1 stuk gember
1 chilipeper
2 teentjes look
1 koffielepel kurkuma
1 of 2 eieren
2 eetlepels bloem
100 g panko
1 krop ijsbergsla
12 kerstomaten
mayonaise
srirachasaus
peper en zout
koolzaadolie of frituurolie
1 limoen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil en kook de aardappelen gaar. Plet tot een droge puree zonder stukjes. Dit kan met een pureestamper of met de passe vite. Zet opzij.
-Schil en rasp de gember. Doe dit samen met de koriander (maar houd enkele blaadjes opzij), look, chili, een scheut olie en kurkuma in een blender. Blend tot een kruidenpasta.
-Bak de kruidenpasta kort in een hete pan en meng daarna door de aardappelpuree. Kruid af met peper en zout.
-Rol balletjes van de aardappelmix.

-Klop het ei op met wat peper en zout.
-Paneer de balletjes : haal door de bloem, het ei en vervolgens door de panko.

-Was de sla en halveer de tomaatjes.

-Meng de mayonaise met wat srirachasaus en water en maak zo een dressing. De hoeveelheid sriracha is naar eigen smaak. Opgelet: dit is een pikante saus dus voeg langzaam toe.

-Bak de aardappelballetjes kort aan in een friteuse of in een pot met olie. Enjoy!

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten