1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Batata vada met salade en sriracha-mayo

Batata vada met salade en sriracha-mayo

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2021

Ingrediënten 4 personen


400 g aardappelen (bintje)
1 bos koriander
1 stuk gember
1 chilipeper
2 teentjes look
1 koffielepel kurkuma
1 of 2 eieren
2 eetlepels bloem
100 g panko
1 krop ijsbergsla
12 kerstomaten
mayonaise
srirachasaus
peper en zout
koolzaadolie of frituurolie
1 limoen



Batata vada met salade en sriracha-mayo
Batata vada met salade en sriracha-mayo

Batata vada is een populair vegetarisch aardappelgerecht uit Indi√ę. Het betekent letterlijk ‚€úaardappelbeignets‚€Ě. Deze gefrituurde aardappelballetjes zijn ideaal als aperitief of als snack.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil en kook de aardappelen gaar. Plet tot een droge puree zonder stukjes. Dit kan met een pureestamper of met de passe vite. Zet opzij.
-Schil en rasp de gember. Doe dit samen met de koriander (maar houd enkele blaadjes opzij), look, chili, een scheut olie en kurkuma in een blender. Blend tot een kruidenpasta.
-Bak de kruidenpasta kort in een hete pan en meng daarna door de aardappelpuree. Kruid af met peper en zout.
-Rol balletjes van de aardappelmix.

-Klop het ei op met wat peper en zout.
-Paneer de balletjes : haal door de bloem, het ei en vervolgens door de panko.

-Was de sla en halveer de tomaatjes.

-Meng de mayonaise met wat srirachasaus en water en maak zo een dressing. De hoeveelheid sriracha is naar eigen smaak. Opgelet: dit is een pikante saus dus voeg langzaam toe.

-Bak de aardappelballetjes kort aan in een friteuse of in een pot met olie. Enjoy!

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top