Quiche met savooiekool en spek

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021
  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

  • Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

    Quiche met savooiekool en spek

Savooiekool (groene kool) is ook erg lekker om een hartige taart mee te maken. Ik gebruik in deze quiche slechts 100 gram gerookte spekreepjes en geen kaas. De smaak van de kool blijft hierdoor uitstekend behouden.
Mocht je liever de quiche vegetarisch maken dan kun je de spekreepjes  weglaten en geraspte kaas over de taart strooien voordat je het ei/crème fraiche mengsel eroverheen giet.

TIP: Wanneer je de bodem even voorbakt heb je nooit last van een kleffe of natte bodem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rol deeg uit het koelvak (bladerdeeg of deeg voor hartige taart)
- 350 gram savooiekool
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 2 (rode) uien
- 1 tl karwijzaad
- zout/peper en nootmuskaat
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Maak 350 gram savooiekool schoon (harde nerven eruit) snijd in fijne reepjes en snipper 2 uien.
- Bak het spek in een grote pan krokant en voeg de kool en het karwijzaad toe en laat op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak intussen de taartbodem 5 minuutjes voor.
- Doe het spek/koolmengsel over de voorgebakken bodem.
- Meng de eieren met 200 gram crème fraiche, zout, peper en nootmuskaat in een kom met een garde tot een gladde massa. Giet dit mengsel over de groenten.
- Bak de taart ongeveer een half uurtje in de oven op 200 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten