1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Quiche
  6. Quiche met savooiekool en spek

Quiche met savooiekool en spek

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 rol deeg uit het koelvak (bladerdeeg of deeg voor hartige taart)
- 350 gram savooiekool
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 2 (rode) uien
- 1 tl karwijzaad
- zout/peper en nootmuskaat
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche



Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek
Quiche met savooiekool en spek

Savooiekool (groene kool) is ook erg lekker om een hartige taart mee te maken. Ik gebruik in deze quiche slechts 100 gram gerookte spekreepjes en geen kaas. De smaak van de kool blijft hierdoor uitstekend behouden.
Mocht je liever de quiche vegetarisch maken dan kun je de spekreepjes  weglaten en geraspte kaas over de taart strooien voordat je het ei/crème fraiche mengsel eroverheen giet.

TIP: Wanneer je de bodem even voorbakt heb je nooit last van een kleffe of natte bodem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak 350 gram savooiekool schoon (harde nerven eruit) snijd in fijne reepjes en snipper 2 uien.
- Bak het spek in een grote pan krokant en voeg de kool en het karwijzaad toe en laat op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak intussen de taartbodem 5 minuutjes voor.
- Doe het spek/koolmengsel over de voorgebakken bodem.
- Meng de eieren met 200 gram crème fraiche, zout, peper en nootmuskaat in een kom met een garde tot een gladde massa. Giet dit mengsel over de groenten.
- Bak de taart ongeveer een half uurtje in de oven op 200 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top