Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021
  • Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

    Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

    Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

  • Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

    Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

    Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

Een eenvoudig en snel en  licht stamppotje met gerookte kip. Met maar Kcal 480 per resoon een verrassend slank stamppotje. Lekker met onderstaande zelf gemaakte rode pesto.

Rode-pesto-even-zelf-maken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram geschilde kruimige aardappelen in stukken
2 el rode pesto ( zelf gemaakt)
250 gram kerstomaatjes in vieren gesneden
2 handjes rucola
200 gram gerookte kipfilet in plakjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, pureestamper, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet ze af , maar vang wat kookvocht op.
Doe de aardappelen terug in de warme pan en stamp de aardappelen tot een fijne puree met de rode pesto en een scheutje kookvocht.

Roer er de kerstomaatjes en de rucola door en warm deze even een minuutje door mee. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout .

Verdeel over 2 borden ( liefst voorverwarmd) en leg er de plakjes gerookte kipfilet op.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Serveertip

Tip je kunt er voor kiezen om de reepjes kip even wat te verwarmen in een pannetje , alvorens op de
stamppot te serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten