1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2021

Ingrediënten 2 personen


500 gram geschilde kruimige aardappelen in stukken
2 el rode pesto ( zelf gemaakt)
250 gram kerstomaatjes in vieren gesneden
2 handjes rucola
200 gram gerookte kipfilet in plakjes gesneden


Verder heb je nodig


Pan, pureestamper, snijplank en mes


Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....
Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....
Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....
Italiaans stamppotje, rucola, tomaat en gerookte kip.....

Een eenvoudig en snel en  licht stamppotje met gerookte kip. Met maar Kcal 480 per resoon een verrassend slank stamppotje. Lekker met onderstaande zelf gemaakte rode pesto.

Rode-pesto-even-zelf-maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet ze af , maar vang wat kookvocht op.
Doe de aardappelen terug in de warme pan en stamp de aardappelen tot een fijne puree met de rode pesto en een scheutje kookvocht.

Roer er de kerstomaatjes en de rucola door en warm deze even een minuutje door mee. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout .

Verdeel over 2 borden ( liefst voorverwarmd) en leg er de plakjes gerookte kipfilet op.

Serveertip

Tip je kunt er voor kiezen om de reepjes kip even wat te verwarmen in een pannetje , alvorens op de
stamppot te serveren.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top